Opinie klientów

Opinia Domu Pomocy Społecznej w Pszczynie z 19 czerwca 2015
Z urządzenia masującego CERAGEM VE, zakupionego do naszego Domu, regularnie korzystają podopieczni jak również personel. Łóżko spełnia swoje funkcje, zabiegi są bardzo chwalone przez użytkowników. Mają korzystny wpływ na funkcjonowanie organizmu – likwidują dolegliwości bólowe masowanych okolic, poprawiają samopoczucie, relaksują, dodają energii. Dużym atrybutem jest 12 programów, dzięki którym można dostosować działanie terapeutyczne do występujących dolegliwości. Bardzo dobrym czynnikiem leczniczym jest ciepło podczerwone emitowane podczas zabiegu.
Dużym zainteresowaniem cieszy się również kołnierz masujący HEALAX, który wykorzystywany jest do masażu różnych części ciała.

opinie_klientow_dom_pomocy_spolecznej

 

Opinia Bursa Ks.Ks. Jezuitów w Nowym Sączu z 9 czerwca 2015

Zaświadczamy, że nasza placówka zakupiła w firmie CERAGEM dwa urządzenia medyczne Ceragem.
Są one użytkowane u nas od 3 lat.
Z zabiegów masażu, akupresury, chiropraktyki i leczenia podczerwienią – które wykonują powyższe urządzenia medyczne Ceragem – korzystają nasi współbracia oraz pracownicy i wychowankowie.

W/W urządzenia medyczne zakupiliśmy w celu utrzymywania dobrego stanu zdrowia wśród osób pracujących w naszym zakonie, uczących się w naszych szkołach oraz emerytów zamieszkujących w Domu Zakonnym.

Korzystanie z zabiegów fizjoterapeutycznych na urządzeniach medycznych Ceragem dało oprócz profilaktyki, zaskakujące efekty terapeutyczne. Przy braku działań ubocznych, stan zdrowia korzystających z tych urządzeń poprawiał się już po kilkunastu zabiegach. Ustępowały dolegliwości bólowe kręgosłupa, poprawiała się ruchomość stawów, regulowało się ciśnienie tętnicze. Im częściej i przez dłuższy okres czasu były stosowane zabiegi, w tym bardziej utrzymywały i utrwalały efekty lecznicze. Występowały dodatkowe pożądane efekty: jak poprawa kondycji psychofizycznej, ustępowanie zaburzeń snu, parestezji, regulacja wypróżnień.
Pozytywną ocenę wpływu zabiegów na stan zdrowia i dobre samopoczucie wystawiło blisko 100% użytkowników.

Polecamy korzystanie z zabiegów na urządzeniu medycznym CERAGEM nie tylko celach leczniczych, ale również w celach profilaktycznych, mając świadomość, że zapobieganie jest niezwykle istotne w życiu człowieka.

opinie_bursa_nowy_sacz

 

Opinia przekazana nam w: piątek, 28 luty 2014

Leczyłam osteoporozę ponad 7 lat, ubytek masy kostnej wynosił 40%. Brałam tabletki. Po roku leczenia lekami nie stwierdzono poprawy…
W tym czasie trafiłam do Ceragemu. Po roku codziennych zabiegów w tej firmie – Ceragemie, przeprowadziłam badanie w kierunku osteoporozy, które wykazało, że nie ma w ogóle osteoporozy. Bez brania leków, które zniszczyły mi w ciągu 1-szego roku brania leków – żołądek, wątrobę, jelita i tchawicę.
Ceragem mi pomógł…
Czuje się lepiej. Dodatkowo na zabiegach w Ceragemie wyleczyłem kręgi szyjne i towarzyszące bóle głowy i rąk, których już nie mam. Dzięki temu moje ręce są znowu sprawne, elastyczne, nie drętwieją. Masaże w Ceragem pomogły mi w wyleczeniu alergii rąk. Ręce miałam popękane, suche swędzące…
W tej chwili nie wiem co to jest problem skórny moich rąk; nie kupuję drogich maści. Sucha skóra zamieniła się w delikatną, jest jak atłas.
Mając powyższe na uwadze zarekomendowałam swojej siostrze zabiegi na CERAGEM. Była poważnie schorowana na kręgosłup – lędźwie. Nie mogła chodzić. Ból jej był straszny i uniemożliwiał normalne życie. W tej chwili moja siostra ma już łóżko CERAGEM w domu. Kupiła go 1 rok temu. Po tym roku już chodzi, kolana ją nie bolą, sama chodzi do sklepu. Jej życie jest dopiero teraz życiem. Ale co tu jest ważne. Te zabiegi zgodnie z instrukcją moja siostra bierze 2 razy dziennie. I to są dopiero prawdziwe efekty lecznicze, które daje Ceragem.
Żeby odnieść sukces na polu zdrowia, zabiegi trzeba brać 2 x dziennie. Dopiero wtedy masaż, leczenie podczerwienią, chiropraktyka i akupresura przynoszą prawdziwe efekty lecznicze.

Maria S. – lat 71

 

Opinia przekazana nam w: czwartek, 12 wrzesień 2013

Choruję na Stwardnienie Rozsiane od lutego 1984r. Moja choroba zaczęła się lekkim niedowładem kciuka prawej ręki z postępem na całą rękę. Lekarz rodzinny zdiagnozował, że coś jest z nerwami i zapisał tabletki, jednocześnie skierował do neurologa. Neurolog po badaniu potwierdził diagnozę – SM !!!
Choroba postępuje. W kwietniu kolejny neurolog potwierdza diagnozę i zmienia leki, następuje lekka poprawa.
W maju następuje pogorszenie. Trafiam do szpitala, kolejna zmiana lekarstw i znowu lekka poprawa.
W sierpniu objawy się bardzo nasilają, cała lewa strona jest w niedowładzie od pasa w górę(cierpnięcie skóry i brak czucia).
Przechodzę kolejne badania EEG głowy i punkcja. Wyniki z EEG potwierdzają, że są zmiany w prawej półkuli.
W listopadzie choroba znowu nawraca: zawroty głowy,podwójne widzenie, osłabienie wzroku.
Ostateczne potwierdzenie diagnozy. TO SM !!!!
Rzuty występują w różnych odstępach czasu.
Najgorszy rzut był w 1992 r. W październiku. Dotknął mnie niedowład lewej strony, zanik mięśni, stan widzenia się bardzo pogorszył.
Kolejny mocny rzut nastąpił w 2008 r. … Znowu lewa strona, noga sztywna, szarpiący ból stopy, zaburzenia równowagi, zawroty głowy, ogóle osłabienie. Znowu szpitale, klinika, sanatorium. Niestety poprawa jest niewielka…

W lipcu 2009 r. w maju byłam na wizycie u lekarza neurologa i tam poznałam Panią Wandzię, która powiedziała mi o Ceragemie.
Już następnego dnia pojechałam na masaż i tak zaczęła się moja przygoda z Ceragem i było to najlepsze co mogło mnie spotkać.
Pierwsze zabiegi były bardzo bolesne. Bolał mnie kręgosłup lędźwiowy, lewe ramię rwało okrutnie.
Taka bolesność trwała 2 tygodnie, ale potem z czasem poczułam się lepiej.
W pierwszym okresie nie czułam ciepła, nie pociłam się w ogóle. Po masażu byłam senna, słaba, ale dalej korzystałam mając nadzieję, że to mi pomoże.
Po paru miesiącach ustąpiły zawroty głowy,powoli ustępowało uczucie ssania w żołądku, z moczem chodziłam już rzadziej i stawał się bardziej czysty i klarowny.
Stale wykonywane 1 raz dzienne masaże próbne w Ceragemie dały poprawę mojego stanu zdrowia, noga jest sprawniejsza, bóle całkowicie ustąpiły, badania neurologiczne potwierdzają, że mój stan jest coraz lepszy, rezonans nie wykazuje ognisk zapalnych.

W maju 2011 minęło 2 lata jak zaczęłam korzystać z urządzenia Ceragem, a od grudnia 2010 mam na całe szczęście łóżko medyczne Ceragem w domu i mogę z niego korzystać częściej, w zależności od potrzeby.

Jestem pod stałą opieką neurologa, uczestniczę w programie.
Masaże i inne zabiegi lecznicze na urządzeniu Ceragem bardzo mi pomagają w tej terapii, jestem mocniejsza i sprawniejsza, i żyję bez bólu. Od 4 lat nie miałam żadnego rzutu choroby.

Organizm oczyszcza się z toksyn, jest większa odporność, nie przeziębiam się, nie choruję.
Nie mam też objawów ubocznych przy korzystaniu z leków w ramach programu na SM, nie biorę żadnych tabletek osłonowych w związku ze spożywanie dziennie 6 tabletek leków na SM.
Jestem bardzo szczęśliwa, że spotkałam na swojej drodze Ceragem i ludzi którzy mi bardzo pomogli na zabiegach w Ceragemie…

Jestem im bardzo wdzięczna i serdecznie dziękuję za wsparcie i cierpliwość.

Teresa G. – lat 54

 

Opinia przekazana nam w: czwartek, 29 sierpień 2013

Mam na imię Danuta, do Ceragemu trafiłam 10.06.2013 r.
Od kilku lat moim problemem były bóle kręgosłupa i biodra. Przez dwa lata chodziłam w gorsecie, ponieważ leczenie to nie pomogło, lekarz zaproponował operację na którą się nie zgodziłam.
Podczas moich zabiegów w Ceragemie wyleczyłam kilka innych dolegliwość jak zawroty głowy, arytmię serca ,zatoki, szumy w uszach, zniknęły mi torbiele w piersi oraz poprawiła się przemiana materii. Przez kilka lat leczyłam nerwice i depresję.
Moje życie zmieniło się o 90°, bóle kręgosłupa ustąpiły i jestem bardziej energiczna, pogodna i cieszę się bardzo każdym następnym dniem. Dziękuję bardzo wszystkim tym ludziom, którzy wymyślili to cudowne łóżko rehabilitacyjne, które dało mi życie bez bólu.

Danuta R. 58 lat – Mysłowice

 

Opinia przekazana nam w: wtorek, 27 sierpień 2013

Na reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) choruję od 1996 r.
Do Ceragemu trafiłam 28.05.2013 r. – chodzę bardzo systematycznie. Zabiegi, które biorę są dla mojego organizmu bardzo pomocne, właściwie zbawienne.
Nastąpiła duża poprawa mojego zdrowia. Przede wszystkim emitowane przez CERAGEM VE wspaniałe promieniowanie podczerwone usuwa mi dokuczliwy ból stawów, który towarzyszył mi około 10 lat.
Powyższy ból uniemożliwiał mi chodzenie i wykonywanie najprostszych codziennych czynności typu np. ubieranie się, chodzenie na spacery, po zakupy, obieranie ziemniaków…
Odkąd korzystam z zabiegów na urządzeniu medycznym CERAGEM-u moje życie uległo radykalnej przemianie – myślę, że jestem też inną osobą – częściej uśmiechającą się do ludzi życzliwszą, mniej nerwową, wyrozumiałą a wszystko to zawdzięczam Ceragemowi.
Każdemu polecam, aby wypróbował jak działa urządzenie medyczne CERAGEM VE – urządzenie które pozbawiło mnie uciążliwego bólu i zmniejszyło sztywność stawów.
Moje życie jest teraz dopiero prawdziwym godnym życiem.

Marzena C., lat 51

 

Opinia przekazana nam w: środa, 24 lipiec 2013

Jestem Mysłowiczanką, mam 66 lat. Byłam bardzo schorowana – kilka operacji, blokady rąk, nóg, barków zwężenie przełyku i bóle kręgosłupa.
Kiedy usłyszałam o bezpłatnych zabiegach „CERAGEM”, nie uwierzyłam, ale dzięki determinacji bardzo bliskiej mi osoby postanowiłam spróbować.
4 czerwca 2013 r. zaczęłam korzystać z zabiegów w Centrum Ceragem w Mysłowicach .
Z wielką przyjemnością korzystam z codziennych zabiegów oraz wspaniałych prelekcji na których prowadzący przekazują nam ważne informacje na temat budowy i funkcjonowania organizmu człowieka oraz jak zadbać o nasze zdrowie.
Jestem w stałym kontakcie z lekarzem i systematycznie korzystam z zabiegów na łóżku „Ceragem”. Nie ma żadnych przeciwwskazań.
Obecnie żyję bez bólu i tabletek. Dbam o swoje zdrowie, a w najbliższym czasie zainwestuję w to co najważniejsze w życiu, czyli kupię łóżko medyczne Ceragem. Mam nadzieję, żę sprawna i zdrowa nie będę musiała korzystać z pomocy osób trzecich.
Podczerwień, którą spotykam na łóżkach Ceragemu, która działa leczniczo – jest dla mnie zbawieniem. Dziękuję Ci „Ceragemie”

Wdzięczna emerytka
Emilia Z.